Vinkit valokuvaukseen ja kuvien käsittelyyn – Osa 1

Häiden, valmistujaisten ja juhlien aika on käsillä! Siksi ajattelimme koota yhteen muutaman vinkin, jotka sinun kannattaa pitää mielessä valokuvatessasi ja käsitellessäsi kuvia.

600_4690_red
Kuvassa näkyy Passepartout Canson Valkoinen (Valkoinen keskus) 40×50 cm (29×39) (40×50 cm), Frigg Hopeanvärinen 40×50 cm, Music – 28×30,5 cm (60 Valkoista sivua / 30 lehteä) ja Music Vieraskirja – 23×25 cm (144 Valkoista sivua / 72 lehteä). Huonekalut ovat Lindholms Möbler- huonekalukaupasta.

1. Valitse kamera oikein
Monilla mobiilikameroilla saa jo nykyisin hyviä kuvia, mutta ellet halua käyttää ammattikuvaajaa, suosittelemme sinua kuitenkin hankkimaan tai lainaamaan digitaalikameran. Näin mahdollisuutesi saada laadukkaita kuvia kasvaa huimasti. Varmistathan aina kuvatessasi, että salama on joko päällä tai pois päältä (ellei se toimi automaattisesti).

Useimmat uusimmat kamerat pystyvät muuttamaan ISO-arvoa. ISO tarkoittaa valoherkkyyttä, ja sitä kannattaa nostaa silloin, kun valaistus on hämärä tai et halua käyttää salamaa. Lue lisää pienessä valokuvauskoulussamme.

Kameran sisäänrakennettu salama kohdistuu yleensä suoraan eteenpäin. Tämä voi luoda liian vahvan ns. salamavarjon esimerkiksi kasvoille. Jos sinulla ei ole mahdollisuutta käyttää ulkoista salamaa, pidä salaman edessä esimerkiksi valkoista lautasliinaa tai paperia. Tämä heikentää valon vahvuutta levittäen sen laajemmalle.

2. Tarpeeksi suuri kuva
Kuvan tulee olla tarpeeksi suuri tulostettavaksi kotiisi. Ottamasi kuva ilahduttaa (ja tuo luultavasti myös nostalgisia muistoja mieleen). Jos et osaa itse arvioida, onko kuvasi tarpeeksi suuri tulostettavaksi, me autamme sinua. Yleensä alkuperäisen kuvan ottanut kuvaaja pystyy suurentamaan kuvan ilman ongelmia.

600_4752_red
Hääkuva on kehystetty aukkopahvilla Passepartout Canson Valkoinen (Valkoinen keskus) 40×50 cm (29×39) (40×50 cm) ja kehyksenä on Frigg Hopeanvärinen 40×50 cm.

3. Käytä kehyskartonkia
Passepartout on aukkopahvi, joka rajaa valokuvasi kehyksen sisällä. Passepartout korostaa ja suojaa kuvaa lasilta. Se on valmistettu hapottomasta pahvista. Kuva kestää useita vuosia kehyskartongin sisällä ja valittavanasi on useita värejä.

Yksi vinkki vielä, jota monet eivät tiedä. Kehyskartongin alla tulisi olemaan vähintään 5 cm tyhjää tilaa (ja mieluiten alareunassa). Näin kuva näyttää parhaimmalta.

Älä jää paitsi 2 osan vinkeistämme, ne saat jo huomenna!

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.


*